2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Lengyel EP-képviselő: Az Európai Bizottság rabszolgaként bánik velünk

A nyugat-európaiak arroganciájáról beszélt egy lengyel lapnak Elżbieta Rafalska , a Jog és Igazságosság (PiS) EP-képviselője.

Miniinterjút közölt a Do Rzeczy Elżbieta Rafalskával, , a Jog és Igazságosság (PiS) EP-képviselőjével, amelyben Rafalska arról beszélt: „tisztán látni”, hogy másképp bánnak Európában azokkal az államokkal, akik később csatlakoztak az Unióhoz.

 Teljes büszkeséget és arroganciát mutatnak [a nyugat-európai országok]. Felsőbbrendűnek érzik magukat, azt gondolják, minden helyzetben ők a jobbak”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy nem is bánnak Lengyelországgal partnerükként. 

A Helyreállítási Alap kapcsán is megszólalt a politikus, úgy fogalmazott, hogy a két ország más-más szakaszban vannak. „Harcolnunk kell a fizetési kérelem jóváhagyásáért. Ha keményen a falhoz szorítjuk az Európai Bizottságot, és bebizonyítjuk, hogy mindent végrehajtunk, ami a Helyreállítási Programunkban szerepel, akkor a pénznek feltétlenül el kell jutnia Lengyelországhoz. Minél később állnak rendelkezésre a források, annál türelmetlenebbek lesznek a lengyelek. A magyarok a választások után vannak, mi a választások előtt" – fogalmazott a képviselő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató