2023. február 08. - Aranka
EUR : 392.7
USD : 366.63
Időjárás ikon-1°

Dúró Dóra: Novák Katalin egy szégyen

A gazdaságpolitikáról, az oktatás helyzetéről és a kormány idei teljesítményéről is beszéltek képviselők az Országgyűlés keddi ülésén, napirend előtt.

Dúró Dóra (Mi Hazánk) botránynak nevezte, hogy Magyarország volt családügyi minisztere, a Fidesz volt alelnöke, Novák Katalin köztársasági elnök fogadta a Háttér Társaság képviselőit. Szerinte a szervezet nemzetbiztonsági kockázatot jelent, több tevékenysége is jogszabályokba ütközik. Az államfő azt nem tartotta fontosnak, hogy a szívhangvitában megnyilvánuljon – kifogásolta, kijelentve: az államfő semmibe vette a tavaszi népszavazáson „a normális családmodell mellett kiállt 3,5 millió ember véleményét”. A köztársasági elnöknek inkább feljelentést kellett volna tennie – mondta.

Dúró Dóra azt is szóvá tette, hogy Novák Katalin a munkácsi turulszoborral kapcsolatban sem nyilvánított véleményt, sőt ellátogatott Kijevbe „a magyarellenes ukrán rezsimhez”. Azzal sem értett egyet, hogy Magyarország pénzzel támogatja „a korrupt ukrán rezsimet”, miközben a magyar gyermekek fáznak az iskolákban, vállalkozások mennek tönkre, a családoknak, a nyugdíjasoknak nehézséget okoz a megélhetés.

Szégyen a kormány és Novák Katalin, ha valóban komolyan veszik a kereszténységet, a magyar emberek érdekeinek képviseletét, akkor ennek a tettekben is meg kellene nyilvánulnia – hangoztatta Dúró Dóra.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára közölte, Novák Katalin nem a kormányban dolgozik, annak nem tartozik beszámolási kötelességgel a tevékenységéről. Az államtitkár elvitathatatlannak nevezte azokat az eredményeket, amelyeket Novák Katalin államtitkárként, majd családügyi miniszterként ért el.

Elmondta, a magyar kormány a válságban is mindent megtesz a családpolitika folytatása érdekében, emellett célja a nyugdíjak biztosítása és a munkahelyek védelme is.

Szólt arról, hogy a családokat továbbra is támogatják a rezsicsökkentéssel; támogatják az energiaintenzív kisvállalkozásokat is, árstopokat vezettek be, és működik a tűzifaprogram is. Jelezte, a tárcánál folyamatban van a családtámogatások felülvizsgálata, azt nézik, hogy – a nehéz helyzet ellenére is – bővíthetőek-e a támogatások.

 
(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató