2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Megoldotta a rendőrség az egyik legbrutálisabban végrehajtott maffialeszámolást

Az egyik legbrutálisabban végrehajtott maffialeszámolás, a Döcher-gyilkosság nyomozását fejezte be a napokban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az alvilág rettegett figuráját, a „Csontkezűnek” hívott Döcher Györgyöt és testőrét több mint húsz évvel ezelőtt végezték ki egy XV. kerületi presszóban. A gyanú szerint Döcheréket az éjszakai életben jól ismert Turek – a hírhedt felvidéki maffiavezér, Sátor Lajos segítségével – ölette meg. A másik érintett B. Károly, ő elkövetőként vehetett részt a leszámolásban. Döcher György és egykori testőre megölésében egy harmadik személy, egy bizonyos Sz. Árpád is részt vett, de a férfi már nem él.  

A Szlovákiában is otthonosan mozgó Tureket tavaly ősszel vette őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével, gyanúsított-társát, B. Károlyt pedig Németországban fogták el.

A rendőrök mindkettőjüket előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Jelenleg mindkét férfi letartóztatásban van.

„Csontkezűt” és testőrét, „Bolgár” Misit 1999. február 2-án gyilkolták meg egy XV. kerületi presszóban. A sötét, hosszú kabátot, fején kapucnit, arcán sálat viselő tettes vélhetően egy cseh gyártmányú, 7,65-ös Scorpion géppisztolyból adott le húsz lövést. Az egyik áldozatát tarkón, a másikat szemen lőtte. Döcher – szintén jelen lévő – feleségét az elkövető életben hagyta.

A gyilkosság előzménye, hogy Turek, miután megromlott a kapcsolata Döcher Györggyel, megkérte a felvidéki maffia rettegett vezetőjét, Sátor Lajost, hogy ölesse meg korábbi bűntársát és barátját. 

Sátor rábólintott a gyilkosságra, ám cserébe azt kérte, hogy Turek végezze ki riválisait, a Pápay klánt (ez volt a hírhedt dunaszerdahelyi mészárlás). Lényegében „bartergyilkosságban” állapodtak meg, ami általánosságban annyit jelent, hogy a merényletért a bűnbandák nem pénzzel fizettek, hanem egy másik kivégzéssel rendezték a számlát.

 

(Magyar Nemzet)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató