2023. február 06. - Dóra, Dorottya
EUR : 384.95
USD : 352.2
Időjárás ikon-1°

Börtönbüntetést kapott Galambos Lajos: súlyosbították az ítéletet az áramlopási ügyében

Ma kihirdették az ítéletet Galambos Lajos áramlopási ügyében. Másodfokon súlyosbították az ítéletet, börtönbüntetést kapott.

Galambos Lajost 2015 óta vádolják nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással. A zenészre első fokon tavaly szeptemberben 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki, emellett három évre eltiltották a közügyektől, továbbá pénzbüntetést kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ügyészség azonban súlyosítást kért, így idén ősszel elkezdődött az ügy másodfokú tárgyalása.

Az ügyészség fellebbezése és az ügyvédi perbeszédek után október 13-ra várták az ítélethirdetést, ám az a tárgyalás elmaradt, így ezt ma pótolták a Budapest Környéki Törvényszéken. Galambos Lajos nem jelent meg a bíróságon. Ott volt viszont a trombitaművész korábbi felesége, Boglárka.

Ő másodrendű vádlott az ügyben: bár elsőfokon felmentették, az ügyészség fellebbezett, letöltendő szabadságvesztést kérve rá.

A vádlottak közül hárman jelentek meg a bíróságon, s mindannyian éltek az utolsó szó jogával, köztük Galambos Boglárka is. Az asszony csupán annyit mondott, hogy nem bűnös, és arra kérte a bíróságot, mentsék fel a vádak alól. A megjelent további két vádlott ugyanezt mondta.

A bíró a szünet után kihirdette az ítéletet. Lopás és egyéb bűnök elkövetésében az elsőfokú ítéletet súlyosbították:

Galambos Lajos 3 év hat hónap börtönbüntetést kapott, a közügyektől pedig 4 évre tiltottak el. Emellett több mint 4 millió forintot és további bűnügyi költségeket kell megfizetnie.

A bíróság azzal indokolta a súlyosbítást, hogy az elsőfokú bíróság csupán a vádlottak kihallgatásáig jutott, ezért nem tartották megalapozottnak a döntést. A másodfokú bíróság azonban a tanúk és a szakértők kihallgatásával már megfelelően kivizsgálta az ügyet. A vádlottak védőügyvédjei fellebbeztek a bíróság döntése ellen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató