2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Egy cigány származású, tolvaj fiatalt lőttek agyon a rendőrök - Szalonikiben elszabadult a pokol

Erőszakos tüntetések törtek ki Szalonikiben kedden, miután előző nap egy rendőr meglőtt egy 16 éves cigány származású fitalt, aki a hatóságok elől menekült egy benzinlopást követően.

A tüntetők (cigányok és antifák) kövekkel és botokkal támadtak a görög rendőrökre a szaloniki ügyészség épülete előtt, amikor megérkezett tárgyalására a rendőr, akit emberölés kísérletével vádoltak meg.

A szélsőbalos felforgatók mellesleg üzletek kirakatait törték be, tüzeket gyújtottak, és benzinbombákkal dobálták a rendőröket, akik ezt könnygázzal és sokkoló gránátokkal viszonozták. Korábban mintegy száz cigány barikádokkal elzárta a főutat a kórház előtt, ahol a lelőtt fiút ápolják, illetve szemeteskukákat gyújtottak fel.

Jelentések szerint a tüntetés sérülések és őrizetbe vétel nélkül ért véget.

A görög média úgy tudja, hogy a fiatalt a fején érte a lövés, és jelenleg is súlyos állapotban kórházban kezelik. A 34 éves rendőrt, aki a gyanú szerint fejbe lőtte, őrizetbe vették és felfüggesztették a szolgálatból.

A Kathimerini című újság arról számolt be, hogy a "fiú" fizetés nélkül hajtott el egy benzinkútról, miután 20 euró értékben megtankolta autóját. Ezt követően motoros rendőrök vették üldözőbe, akik közül az egyiküket megpróbálta elgázolni. Miután a járművet megállították, az egyik rendőr leadott egy lövést, amely az autó hátsó ablakán, valamint a vezetőülés fejtámláján áthatolva eltalálta a tolvajt.

Íme a videó a benzinlopásról, ami a Euronews szerint csak állítólagos:

A rendőrök épp a benzinkúton kávéztak:

Országszerte tombolnak a vadak, mentőautót is megdobáltak:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató