2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Lavrov elárulta, mikor ülne tárgyalóasztalhoz

Oroszország kész tárgyalni, ha komoly javaslat érkezik az ukrán konfliktus megoldására, amely teljesíti Moszkva követeléseit.

Oroszország kész tárgyalni, ha komoly javaslat érkezik az ukrán konfliktus megoldására, amely teljesíti Moszkva követeléseit – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy szerdai moszkvai külpolitikai fórumon.

Ha most komoly javaslat érkezik arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne megállítani ezt a konfliktust úgy, hogy közben teljesüljenek a mi teljesen jogos követeléseink”

– mondta a külügyminiszter, aki szerint ebben az esetben „természetesen készek tárgyalni”.

Az orosz diplomácia vezetője ehhez azt is hozzáfűzte, hogy Oroszország kész lenne komoly párbeszédet folytatni a nyugati országokkal, ha ott előrelátó emberek kerülnek a kormányra.

Amikor és amennyiben Nyugaton, az Európában és az Egyesült Államokban létrehozott intézmények vezetésébe olyan emberek kerülnének, akik képesek egy kicsit messzebbre látni mint a kétéves választási ciklus (...), akkor természetesen készen állunk egy komoly beszélgetésre” – mondta Lavrov.

A miniszter szerint ennek a fényes korszaknak az eljövetelére várva Oroszország mindig tárgyalni fog „a szakértői közösség épeszű embereivel”.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató