2023. február 01. - Ignác
EUR : 391.96
USD : 359.53
Időjárás ikon

Putyin: Növekszik a nukleáris háború veszélye

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint növekszik a nukleáris háború veszélye, ugyanakkor még most is kitart amellett, hogy nem Oroszország provokálta ki az Ukrajnában zajló fegyveres konfliktust – írja a Sky News.Az államfő videokapcsolaton keresztül beszélt az Emberi Jogi Tanács tagjaival szerda délután. Vlagyimir Putyin ismét azt állította, hogy nem Oroszország miatt robbant ki fegyveres konfliktus Ukrajnában, szerinte egy 2014-es „államcsíny” vezetett a mostani helyzethez, amikor Moszkva elfoglalta a Krímet. Hozzátette, hogy Oroszországnak „esélye sem volt rendezni a helyzetet Ukrajnában”, ahol február vége óta háború dúl.

Vlagyimir Putyin ezután azt állította, hogy Oroszország lehet Ukrajna területi integritásának egyetlen garanciája. „De ez Ukrajna új vezetőin múlik” – fűzte hozzá.

Felsejlett az atomháború réme

Az orosz vezető az atomfegyverekkel kapcsolatos félelmekre is kitért, azt állítva, hogy a nukleáris háború veszélye növekszik. Utána már arról beszélt, hogy „Oroszország a nukleáris fegyverek bevetését egy támadásra adott válasznak tekinti”.

Vlagyimir Putyin azt is állította, hogy Oroszország „az Egyesült Államokkal ellentétben” nem rendelkezik taktikai atomfegyverrel más országokban.

Nekünk vannak a legfejlettebb fegyvereink, de nem akarunk hadonászni velük

– hangsúlyozta Vlagyimir Putyin felszólalása végén.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató