2023. február 09. - Abigél, Alex
EUR : 392.7
USD : 366.63
Időjárás ikon-1°

A HírTV bedöntötte a "tanártüntetést" - nyilvánosságra hoztak egy felvételt

A HírTV birtokába került hangfelvétel bizonyítja, hogy Tordai Bence adott tanácsokat a Tanítanék Mozgalom arra, hogyan kezeljék a hétfői parlamenti botrányukat, mit mondjanak az újságíróknak.  Az LMP-s Csárdi Antal közben maga is elismerte: ő hívta be az aktivistákat Parlamentbe, hogy ott aztán, megzavarhassák az ülést.

A LMP országgyűlési képviselője, Csárdi Antal kedden közösségi oldalán ismerte el: az aktivistákat ő engedte be a parlamentbe. A Hír TV által bemutatott felvétel bizonyítja, hogy a baloldali politikusok irányítják a Tanítanék Mozgalmat. A beszélgetés így hangzik:

Tordai: Attól még hogy kérdéseket tesznek fel nem muszáj válaszolni, én ezt tanultam meg az elmúlt években.

Kérdező: Csak annyian hívogatnak minket a hétfői akcióval kapcsolatban, és azt mondták, hogy kezeljük de tanácstalanok vagyunk, hogy hogyan.

Tordai: Szerintem nem kell, merthogy ti nem akarjátok összekötni magatokat egyik párttal sem ez egyik technikai megoldás volt úgyhogy nem érdemes reagálni rá. Én egy nagyon szűkszavú és lerázó nyilatkozatot tennék rá ha bárki kérdezi, ez nektek se jó ha összepártozzátok magatokat ezt akartátok elkerülni, tök jófejség volt hogy nem akartatok semmit mondani…

Kérdező: De akkor pontosan mit mondjunk?

Tordai: Azt hogy a tanítanék mozgalom egy pártoktól független szakmai kezdeményezés és egy teljesen lényegtelen technikai kérdés, hogy kiadta le a karzat belépőt.

A HírTV megvizsgálta a Tanítanék Mozgalom honlapját. Kiderült: üzemeltetője a Human Platform. Az álcivil szervezetet Gulyás Márton, baloldali politikai aktivista hozta létre. A Human Platform által gyűjtött adatokat pedig adatkezelési tájékoztatójuk szerint több másik amerikai szervezet mellett a DatAdat kezeli.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató