2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Amerikai közpénzből indít magyargyűlölő akadémiát a Telex

A washingtoni Külügyminisztérium egyik alosztálya egy pályázat által 300 millió forinttal támogatja a kormánykritikus lap újságíróképzését.

Újabb fontos lépés történik a Telex életében: elindul az oktatóközpontunk, a Telex Akadémia, ahol a következő években különböző képzéseket kínálunk majd az érdeklődőknek a média legkülönfélébb területeiről – számol be a portál csütörtöki cikkében.

A Telex Akadémia szakmai igazgatója Munk Veronika tartalomfejlesztési vezetőnk, ügyvezető igazgatója pedig Pusztay András.

A portál főszerkesztője, Dull Szabolcs a cikk végén megemlíti, miből fogják ezt finanszírozni: a projektet az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor – magyarul: demokrácia, emberi jogok, és munkaügyek hivatala) több mint 740 ezer dollárral (majdnem 300 millió forint) támogatja. 

De mi is ez a szervezet? A DRL a washingtoni Külügyminisztérium egyik szerve, amely az amerikai adófizetők pénzéből működik.

„Nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a súlyos megélhetési válsággal küszködő amerikai adófizetők tízmillióit senki nem kérdezte meg arról, vajon örülnek-e annak, hogy az adójukból működő Biden-kormányzat magyarországi propagandistáknak utalja át a pénzüket, ahelyett, hogy az ő életkörülményeiken javítana” – kommentálja a hírt az Origo. A portál arra is emlékeztet: az elmúlt hetek legnagyobb belpolitikai botrányát éppen az okozta, hogy kiderült: több mint 3 milliárd forintnyi dollárt kapott a baloldal kampányra Amerikából, csak az nem világos, hogy kiktől. Az ügyről alábbi cikkeinkben olvashat bővebben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató