2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Benzint akart lopni a roma fiú, fejbelőtték a rendőrök, brutális zavargások törtek ki Görögországban

Egy 20 eurós benzinszámlát nem fizetett ki a 16 éves roma fiú.

Második napja brutális zavargások vannak Görögországban, mivel egy rendőr fejbelőtt egy 16 éves roma fiút, aki egy 20 eurós benzinszámla kifizetése nélkül hajtott el a benzinkútról.

Az eset után ezren vonultak ki az utcára, összecsaptak egymással és a rendőrökkel is.

A görög roma vezető leszögezte, „vissza kell fognunk magunkat”. Közel egy tucat rendőr megsérült a zavargásokban, a tüntetők közben a december 6-i évfordulóját is megünnepelték, hogy 2008-ban a rendőrség halálos lövést adott le Alekszandrosz Grigoropuloszra, egy másik tinédzserre.

Görögország polgári védelmi minisztere azt mondta, hogy a Kosztasz Frangouliszként azonosított roma fiú e heti lelövését kivizsgálják, és „ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania”.

Frangoulis kritikus állapotban került kórházba, miután fejbe lőtték, amikor a benzinkút tulajdonosa által az incidensre riasztott motoros rendőri egység válaszul üldözőbe vette a kisteherautóját.

A rendőr, aki elismerte, hogy meghúzta a ravaszt, és akit azóta felfüggesztettek, emberölés kísérletének lehetséges szándékos elkövetésével és szolgálati pisztolyának jogellenes használatával vádolják. Az ügyész előtt megjelenő 34 éves férfi azt mondta, hogy a célpontja a jármű kereke volt, és hogy csak kétszer nyitott tüzet, miután a tinédzser megpróbálta elütni az egyik üldöző rendőrjárőrt, ami miatt „kollégáim élete veszélybe került”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató