2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Botrány a portugáloknál

Portugál sajtóhírek szerint áll a bál a Marokkó elleni negyeddöntőre készülő portugál válogatott háza táján: Fernando Santos elvileg összeveszett Cristiano Ronaldóval, aki állítólag összepakolt, és távozni készül a világbajnokságról!

Az ügy kirobbanásához természetesen az vezetett, hogy a szövetségi kapitány csak csereként nevezte az ötszörös aranylabdást a Svájc elleni nyolcaddöntőre, amelyet a portugálok nyertek meg gálázva, 6–1-es kiütéssel.

C. Ronaldo a 74. percben csereként állt be.

Bár Santos a meccs után úgy nyilatkozott, hogy Ronaldo elfogadta a döntését és profiként kezelte a helyzetet, a record.pt szerint közel sem ez a helyzet. A portál ugyanis arról számolt be, hogy a 37 éves játékos rendkívül megsértődött a döntésen, szerinte ugyanis a szakember engedett a közvélemény nyomásának – egy előzetes felmérésen a portugál emberek hetven százaléka szerint a kispadon lenne Ronaldo helye a vb-n –, emiatt maradt ki a kezdőből.

Bármi is állt a döntés hátterében, tökéletesen sült el, a CR helyére bekerülő Goncalo Ramos ugyanis mesterhármast szerzett, a válogatott támadójátéka pedig sokkal gördülékenyebbnek tűnt, mint a jelenleg klub nélküli Cristianóval a soraiban korábban bármikor a tornán.

A szupersztár a meccs másnapján sem volt hajlandó a cserékkel edzeni, inkább az edzőteremben maradt erősíteni a kezdőkkel, és kilátásba helyezte, hogy ha a folytatásban is csak perememberként számítanak rá, akkor elhagyja Katart és a világbajnokságot.

Márpedig nehezen elképzelhető, hogy a keddi teljesítményt látva indokolt lenne Santos részéről visszatennie Ronaldót a csapatba, amely szombaton 16.00-tól már az elődöntőbe jutásért lép pályára Marokkó ellen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató