2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Nyolcnapos sztrájkot hirdetett a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium 46 tanára

A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola 46 tanára – a tantestület közel nyolcvan százaléka – december 8-tól nyolc napig tartó sztrájkot hirdetett, egy pedagógus pedig folytatja korábban meghirdetett határozatlan idejű polgári engedetlenségét – derül ki az oktatók közleményéből.

Az intézmény igazgatója az iskola honlapján már december elején tájékoztatta a szülőket a sztrájkról, mint írta:

„Tájékoztatom Önöket, hogy december 8. és december 13. között iskolánk tanárainak jelentős része több napos sztrájkban vesz részt. Ezeken a napokon a munkabeszüntetésben résztvevő tanárok az óráikat nem tartják meg. Ez alól kivételt képeznek a végzős diákok kötelező érettségi tantárgyainak órái, melyek a rendelet szerint megtartásra kerülnek. A meg nem tartott órák idejére ügyeletet biztosítunk, melynek megszervezéséhez kérjük, hogy jelezzék, ha élnek az ügyelet lehetőségével.”

Az oktatók közleményükben azt írják, „hiába kérik, követelik a szakszervezetek, pedagógusok, szülők, diákok és a hozzájuk kapcsolódó szervezetek, nem indult el semmiféle párbeszéd az oktatás irányításáért felelős szervezetek és az érintettek között. Nem látjuk jelét változásnak az oktatás terén”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató