2023. február 05. - Ágota, Ingrid
EUR : 384.95
USD : 352.2
Időjárás ikon-1°

Elképesztő hajsza Csongrád-Csanád megyében - helikoptert is bevetett a rendőrség

Egy menekülő embercsempész az erdőben próbált meg elbújni a rendőri egységek elől Csongrád-Csanád megyében, elfogták.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai 2022. december 7-én 14 óra 30 perckor Ásotthalom külterületén akartak ellenőrizni egy szerb honosságú Renault Espace típusú személyautót, a sofőr azonban az autóból kiugrott és a közeli erdőbe menekült - írja a police.hu. 

A rendőrök a jármű átvizsgálása során annak utasterében 9 határsértőt találtak, akik magukat indiai állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A menekülő sofőr elfogására drónt, keresőkutyát és helikoptert is bevetettek, melynek eredményeként a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának pilótái megtalálták a bujkáló embercsempészt, aki a közeledő rendőrök elől futva menekülni próbált. A helikopter személyzete  a levegőből koordinálta a földi egységek mozgását, így az egyenruhások az erdőben a férfit rövid időn belül elfogták.

A rendőrök a gépjármű 19 éves vezetőjét előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató