2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Putyin szerint a Nyugat ágyútölteléknek használja az ukrán népet

A Nyugat minden eszközzel igyekszik fenntartani dominanciáját, és az ukrán nép e törekvések áldozatává vált - mondta Vlagyimir Putyin a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a FÁK tagállamai védelmi minisztereinek találkozóján résztvevőkhöz intézett videóbeszédében.

"Ma Ukrajnában láthatjuk, hogy milyen súlyos következményei vannak az ilyen cselekedeteknek. A Nyugat évek óta szégyentelenül elszívja és kihasználja erőforrásait, népirtást és terrort szorgalmazott Donbászban, gyakorlatilag gyarmattá tette ezt az országot, és most cinikus módon ágyútölteléknek, faltörő kosnak használja az ukrán népet Oroszország ellen, továbbra is fegyverekkel és lőszerrel látja el Ukrajnát, zsoldosokat küld, öngyilkos útra terelve azt."


Az Egyesült Államok az agresszív NATO-bővítés mellett tette le a voksát, és ezzel gyakorlatilag lerombolta a stratégiai stabilitás évtizedek alatt kialakított struktúráját.

Az alternatív fejlődési modellek visszaszorítása érdekében a Nyugat illegális szankciókat vezet be, a "színes forradalmak" technológiáit alkalmazza és katonai konfliktusokat szít - jelentette ki az orosz vezető.

"A modern fenyegetések jellege és nagyságrendje nagyobb követelményeket támaszt a védelmi ügynökségekben való együttműködésünkkel szemben. Együtt kell dolgozni egy rugalmasabb és fenntarthatóbb, a jelenlegi kihívásoknak megfelelő biztonsági és együttműködési rendszer kialakításán, amely nem valamiféle mitikus íratlan szabályokon alapulhat, amelyeket senki sem látott, nem valakinek az uralmán és monopóliumán, hanem kizárólag a nemzetközi jogon és egymás érdekeinek tiszteletben tartásán.

Putyin rámutatott a folyamatos információcsere és a katonai-technikai együttműködés kiépítésének fontosságára a SCO-n és a FÁK-on belül. Rámutatott a közös békefenntartó missziók rendkívüli jelentőségére is.

Moszkva nagyra értékeli a katonai kiképzés terén folytatott együttműködés hosszú távú hagyományait, és ezt a területet tovább kívánja fejleszteni - hangsúlyozta az orosz vezető.

Eredményes munkát kívánt a találkozó résztvevőinek, és bizalmát fejezte ki, hogy a védelmi ágazatban kialakított partnerség erősíteni fogja a biztonságot és a stabilitást Eurázsiában és az egész világon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató