2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

„Ha Magyarországra költöznénk, jogi szempontból eltűnne a családom” – véli az olasz homoszexuális politikus

Nichi Vendola reméli az olasz kormány nem áll Orbán Viktor oldalára.

A La Repubblica, olasz napilap interjút készített Nichi Vendola, homoszexuális olasz politikussal, aki Puglia régió volt kormányzója, a baloldal színeiben politizál. Vendola szerint „az Európai Unió az állampolgári jogok egyetemességén alapszik: a rendeletjavaslat esetében alapvetően a szivárványcsaládok gyerekeinek jogainak védelméről van szó”. A politikus azt tanácsolja, hogy a valóságot kell előtérbe helyezni, és tisztelni kell az embereket.

Remélem, hogy az olasz kormány nem áll Orbán Viktor, magyar miniszterelnök oldalára”

– nyilatkozta.

„Másodosztályú család”

Arra az újságírói kérdésre, miszerint Vendola gyerekének kevesebb joga van-e, és hogy az ő családja másodosztályú család-e, Vendola azt a választ adta, hogy „ha úgy döntenénk, hogy például Magyarországra költözünk, akkor a fiam jogai a felére csökkennének, és jogi szempontból eltűnne a családom. Ha Európa mindenekelőtt nem az egyenlőséget és a teljes jogokat jelenti, 

akkor Európa semmissé válik”. 

Vendola szerint meg kell védeni a gyerekek jogait, „a kiskorúak egyenlőtlen jogainak megteremtése azt jelenti, hogy tápláljuk az előítéletek gépezetét, és kényelmetlenséget keltünk az emberekben. Így a gyerekeinket a bürokrácia és a nemzeti jogszabályok fekete lyukaiba taszítjuk” – tette hozzá az olasz politikus.

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató