2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

„Halálos fenyegetéseket kapott” – gyilkosságra gyanakszik a vb-meccs közben elhunyt szivárványos-újságíró testvére

Elhunyt Grant Wahl, ismert amerikai sportújságíró, aki a péntek esti Hollandia–Argentína negyeddöntő alatt lett rosszul a katari vb-n. Eric Wahl közzétett egy videót a közösségi médiában, amelyben kételyeket sugall testvére halálával kapcsolatban.

A Grant Wahl közelében ülők arról számoltak be, hogy kollégájuk a hosszabbítás perceiben, a médiatribünön összeesett és nem tudták újraéleszteni. Grant testvére, Eric szerint nem véletlen haláleset, hanem bűncselekmény történt.

„A nevem Eric Wahl. Seattle-ben élek. Grant Wahl testvére vagyok. Meleg vagyok. Én vagyok az oka annak, hogy szivárványos zászlós pólót viselt a világbajnokságon” – mondta a férfi a videóban, utalva arra, hogy a katari szervezést többször kritizáló Grant Wahlt az Egyesült Államok–Wales mérkőzés előtt 25 percig feltartották a stadionban, a szivárványos póló miatt.

„A bátyám egészséges volt – folytatja Eric – Azt mondta nekem az elmúlt napokban, hogy halálos fenyegetéseket kapott. Nem hiszem, hogy egyszerűen meghalt. Azt hiszem, megölték, és kérem, segítsen nekem.”

Később a kommentszekcióban kifejtette, hogy még mindig próbálják kideríteni, mi történt. 

„Összeesett a stadionban, újraélesztették, majd Überrel kórházba vitték, ahol meghalt. Beszéltünk a külügyminisztériummal, Celine pedig kapcsolatban áll Ron Klainnel és a Fehér Házzal.”

Lehetetlen megjósolni, hogyan alakul majd a helyzet, amennyiben az Egyesült Államok kérést intéz a katari hatóságokhoz az ügy alapos kivizsgálására.

A La Gazzetta dello Sport felhívta rá a figyelmet, Wahl az elmúlt napokban a közösségi médiában közölte, hogy egészségügyi problémái vannak. December 5-én azt írta, hogy egy katari klinikát keresett fel: „Három hét kevés alvás, nagy stressz és sok munka ilyen hatással lehet az emberre.” 

Az Egyesült Államok–Hollandia mérkőzés alatt azt mondta, nyomást érzett a mellkasában, és hogy rögtön utána elment egy egészségügyi központba, ahol azt mondták neki, valószínűleg hörghurutja van. Egy csütörtökön közzétett podcastben kifejtette, egy kicsit jobban érzi magát, de még nem százszázalékos – „Remélem, nem köhögök a podcast alatt".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató