2023. február 06. - Dóra, Dorottya
EUR : 384.95
USD : 352.2
Időjárás ikon-9°

Halász János feljelentést tett a NAV-nál a baloldal külföldi kampányfinanszírozása ügyében

A Fidesz frakcióvezető-helyettese feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) a baloldal külföldi kampányfinanszírozásának ügyében.

Halász János szombati videónyilatkozatában kijelentette, hogy nem fogynak a kérdések a baloldal külföldi kampányfinanszírozásának ügyében, pedig több hatóság és a titkosszolgálatok elemző, értékelő munkája is folyamatban van.

HOZZÁTETTE, A HELYZETET NEM KÖNNYÍTI MEG, HOGY MÁRKY-ZAY PÉTER ÉS A TÖBBI BALOLDALI SZEREPLŐ RENDSZERESEN ELLENTMONDÁSOKBA KEVEREDIK.

A kampány elején elhallgatták a guruló dollárokat, aztán több százmillióról beszéltek, végül összességében már hárommilliárd forintra derült fény"

- sorolta a példákat az ellentmondásokra a fideszes politikus, majd hozzátette, hogy Márky-Zay Péternek, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének mikroadományokról szóló verzióját pedig éppen a szponzor, az Action for Democracy cáfolta meg: bevallotta, hogy intézményi adományozók is küldtek pénzt Magyarországra a választási kampány idején.

HALÁSZ JÁNOS SZERINT A KARÁCSONY GERGELY FŐPOLGÁRMESTER FŐTANÁCSADÓJÁHOZ KÖTHETŐ SZERVEZET 1 MILLIÁRD 848 MILLIÓ FORINTTAL TÁMOGATTA A MARKI-ZAY PÉTER VEZETTE MINDENKI MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALMAT (MMM) ÉS TÖBB MAGYARORSZÁGI CÍMZETTNEK IS JELENTŐS ÖSSZEGEKET UTALT.

Kifejtette, hogy a lejárató cikkekért felelős Oraculum 2020 Kft. egymilliárd forintot, míg a Bajnai Gordon-féle DatAdat 148 millió forintot kapott a külföldi civil szervezettől. Halász János figyelemreméltónak nevezte azt is, hogy Márky-Zay mozgalma 1,4 milliárd forint összértékben utalásokat indított a DatAdat osztrák anyavállalata részére, de a magyar társasághoz is juttatott 11,7 millió forintot.

A politikus szerint érdemes megvizsgálni, hogy a kifizetések mögött milyen valós, számlával igazolható teljesítés van,

HISZEN EZEK HIÁNYÁBAN BŰNCSELEKMÉNY, KONKRÉTAN KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS MEGALAPOZOTT GYANÚJA MERÜLHET FEL.

Halász János közölte, azt várja a NAV-tól, hogy tisztázza az ügyet, és szükség esetén tegye meg a büntetőjogi lépéseket az elmúlt három évtized legsúlyosabb botrányában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató