2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Karácsonyfadíszt küld Novák Katalinnak a Szivárványcsaládokért Alapítvány

Néhány nappal ezelőtt felhívást tett közzé a köztársasági elnök hivatala: “…ebben az időszakban nemcsak szívünkben készülünk az ünnepekre, hanem otthonunkat is díszbe öltöztetjük. Így tesz a Sándor-palota is, mely története során először várja határon innen és túlról érkező karácsonyi díszeket” – olvasható a honlapon. December 13-ig várják személyesen vagy postai úton azokat a díszeket, melyek a Szent György téren felállítandó karácsonyfát díszíthetik.



A felhívásra reagált a Szivárványcsaládokért Alapítvány nevű LMBTQ-szervezet is.

“‘A család személyes életünk, összetartozásunk alapja, kapocs, igazodási pont, a legtermészetesebb közeg, amely a többség számára biztonságot ad’ – ez szerepel Novák Katalin köztársasági elnök családokról szóló hitvallásában, a Sándor Palota honlapján. Mi is így gondoljuk” – írják bejegyzésükben az ügynökök.

A szeretet ünnepe alkalmából arra buzdítunk titeket, küldjetek ti is karácsonyfadíszt a Sándor Palota karácsonyfájára. Rajzoljátok rá a családotokat. Akik számotokra kapcsot és igazodási pontot jelentenek. Akik biztonságot adnak. Akkor is, ha a díszre kerülő rajzocska nem olyan, mint a politikusok által megszabott családkép - tették hozzá.

Mi is küldünk egy díszt. Az a #családazcsalád logó szerepel rajta, ami két éve a családok sokféleségét és egyenlőségét hirdeti. Segíts nekünk abban, hogy az ünnepen magyar családok sokaságát bemutató díszekkel a Sándor Palota karácsonyfája kifejezhesse a nemzet egységét - zárták soraikat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató