2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Ukrán pénzügyminiszter: Mi az egész civilizált világ szabadságát és demokráciáját védjük

„A nyugati támogatás nem jótékonyság, hanem önfenntartás a demokráciáért folytatott küzdelemben” – mondta Szerhij Marcsenko.

Ukrajna pénzügyminisztere szerint a kulcsfontosságú nyugati pénzügyi támogatás nem jótékonyság, hanem önfenntartás a demokrácia megvédéséért folytatott küzdelemben, miközben országa az orosz támadások által tönkretett elektromos és fűtési infrastruktúra helyreállításának növekvő költségeivel küzd – olvasható az Independent cikkében. Szerhij Marcsenko az Associated Pressnek adott csütörtöki kijevi interjújában azt is elmondta, hogy

szerinte az Európai Unió tisztviselői rendezni fogják a Magyarországgal fennálló vitát,

amely megakadályozta egy kulcsfontosságú, 18 milliárd eurós (18,97 milliárd dolláros) segélycsomagot, amely Ukrajna fenyegető költségvetési hiányának nagy részét fedezné.

Marcsenko szerint az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatás elenyésző ahhoz képest, amit a fejlett országok olyan vészhelyzetek leküzdésére költöttek, mint a 2008-as globális pénzügyi válság és a COVID-19 világjárvány. „Ukrajna támogatása nem jótékonyság. Mi az egész (civilizált) világ szabadságát és demokráciáját próbáljuk megvédeni” – mondta Marcsenko.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató