2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Zaharova: palotacsíny készülhet Kijevben

Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes mostani kijevi megjelenése nem véletlen; lehetséges, hogy ismét “palotacsíny” készül – mondta Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.



“Most Nuland asszony, az Egyesült Államok magas rangú államtitkára december 4-én Kijevbe látogatott. Normális, hogy egy amerikai felügyelő eljön Ukrajnába, hogy ellenőrizze a helyzetet, hogy megnézze, ég-e még a tűz, vagy hogy több tűzifát dobjon rá. Nos, természetesen a jelek szerint a tetthelyhez is vonzódnak” – mondta Zaharova a sajtótájékoztatón.

 A szóvivő Nulandot Kijev számára “tragikus felfordulás előhírnökének” nevezte.

“KIJEVI MEGJELENÉSE A JELENLEGI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT, AMIKOR A NYUGATI SEGÉLYEK ELOSZTÁSA KÖRÜLI NÉZETELTÉRÉSEK AZ UKRÁN VEZETŐ KÖRÖKBEN ELMÉRGESEDNEK, BIZONYÁRA NEM VÉLETLEN. NEM KIZÁRT, HOGY ISMÉT PALOTACSÍNY VAGY VALAMILYEN SZEMÉLYI ÁTRENDEZŐDÉS VAN KILÁTÁSBAN. ÚGY GONDOLOM, HOGY A ZELENSZKIJ-REZSIMNEK, AMELY TÖBBSZÖR IS PRÓBÁRA TETTE WASHINGTON TÜRELMÉT, VAN MIT ÁTGONDOLNIA” – TETTE HOZZÁ ZAHAROVA.

Emlékeztetett arra, hogy Nuland személye az Euromajdanhoz kapcsolódik, amelyet a nemzetközi közösségnek úgy adtak be, mint az ukrajnai demokratikus folyamat jelei, de valójában egy pénzzel és a Nyugat által szervezett puccs volt.

“Mindenekelőtt természetesen az USA és az európai kontinens azon országai és politikai erői álltak az egész mögött, amelyek az USA-val összhangban cselekedtek. <…> Ezután Washington nyíltan beavatkozott Ukrajna belügyeibe, és egyszerűen kézzel irányította a tömegtüntetéseket” – magyarázta Zaharova.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató