2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Boris Johnson: Az ukrajnai háború csak Vlagyimir Putyin vereségével érhet véget

A megbukott brit politikus szerint a háborúnak 2023-ban véget kell érnie.

Boris Johnson véleménycikket írt a Wall Street Journal hasábjaira az orosz-ukrán háborúról. Már a címben leszögezte követelését, miszerint „az oroszországi háború gyorsabb befejezése érdekében növeljék az Ukrajnának nyújtott támogatást”, majd a leadben kifejtette, hogy „nincs lehetőség tárgyalásos rendezésre, és minél tovább tart a konfliktus, annál költségesebbé válik”.

Mint írta,

nem érdekel, milyen gyakran kell mondanom: az ukrajnai háború csak Vlagyimir Putyin vereségével érhet véget.

Az orosz erőket vissza kell szorítani a február 24-i de facto határig. Nem létezik, hogy Volodimir Zelenszkij vagy az ukrán nép elképzelhető módon más eredményt fogadjon el, legalábbis az elszenvedett kegyetlenségek után nem. Nem lehet földet a békéért cserébe alkut kötni, még akkor sem, ha Putyin úr felajánlaná, és még akkor sem, ha meg lehetne benne bízni, ami nem igaz.”

A világ nem nézheti tovább, ahogy az ukránokat rakétákkal és drónokkal terrorizálják”

– írta. Szerinte erkölcsileg szörnyű, hogy milliókat hagynak éjszakáról éjszakára fűtés, világítás vagy víz nélkül – nem is beszélve a civilek folyamatos és válogatás nélküli meggyilkolásáról. „És minél tovább folytatja Putyin úr értelmetlen támadásait, annál tovább fog tartani a globális gazdasági vérzés is” – szögezte le.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató