2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

FT: Európának elege van az ukrán menekültekből

Európa belefáradt az Ukrajnából érkező menekültek befogadásába, és jogalkotási intézkedéseket kezdett hozni az illegális migránsokkal szemben, felkészülve egy újabb hullámra ezen a télen - írják a Financial Times munkatársai.

"Az Ukrajnából és a kontinens más részeiről érkező menekültek száma megdöbbentő. Januártól szeptemberig az ukránok 4,4 millió ideiglenes védelem iránti kérelmet nyújtottak be az EU-ban, bár becslések szerint több százezren már hazatértek"

- jegyezték meg a szerzők.



Az újságírók szerint olyan országok, mint Olaszország, amelynek élén Giorgia Meloni új kormánya áll, az illegális migránsok távoltartására irányuló szigorúbb intézkedésekre szólítanak fel.

Bár az európaiak a konfliktus kezdete utáni első hónapokban szívélyesen fogadták az ukrán menekülteket, mostanra a megnövekedett infláció és az európai költségvetések megnyirbálása miatt hűvösebbek velük szemben - mutattak rá a cikkírók.

A kontinens különböző országaiban a migránsok támogatására irányuló számos kormányzati program már nem tud megbirkózni a nagyszámú bevándorlóval, akiknek száma folyamatosan növekszik, különösen a nagyvárosokban. A szerzők megjegyezték, hogy Németország felajánlja a menekültek Európán belüli elosztásának lehetőségét a probléma megoldására.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató