2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Hülyét csinált magából Párizs polgármestere: szerinte Putyin a fosszilis energiahordozók miatt támadta meg Ukrajnát

A Le Figaro nevű francia lap olvasói bírálták Anne Hidalgo párizsi polgármestert az ukrajnai konfliktus okairól tett kijelentése miatt.

A politikus egy fórumon felszólalva

az ukrán válságot a fosszilis erőforrásokért folytatott küzdelemnek tulajdonította.



"Ezeknek a szavaknak nincs értelme, sokan értik, hogy az USA intézkedései indították el az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktust. Ez egy nagyon ostoba kijelentés. Párizs polgármestere nem ért a geopolitikához" - írta egy kommentelő.

"Kiderült, hogy Ukrajna egy olajkút" - gúnyolódott egy másik hozzászóló.

"Minden alkalommal, amikor az ember azt hiszi, hogy ennél nagyobb hülyeséget már nem is mondhatna, de Hidalgo folyamatosan meglep" - tette hozzá egy harmadik.

"Madame Hidalgo most geopolitikával foglalkozik? Jobban tenné, ha a patkányok kiirtásával foglalkozna Párizsban, ez már csak az ő szintje" - osztotta meg véleményét egy felhasználó.

"Ez butaság. Oroszország rendelkezik a világ legnagyobb kitermelhető szén- és gáztartalékával. Nincs szüksége ukrán szénbányákra" - zárta az olvasó.

Néhány nappal korábban, egy másik brüsszeli fórumon Párizs polgármestere azt tanácsolta Kijevnek, hogy mondjon le a fosszilis tüzelőanyagokról, illetve az ukrán főváros lakóinak azt javasolta, hogy térjenek át az autókról a kerékpárokra.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató