2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Lionel Messi rekordokat döntött és vb-fináléba vezette Argentínát

Messiék esélyt sem adtak a horvátoknak, Argentína döntőt játszhat a vébén

Története során hatodszor jutott be a labdarúgó-világbajnokság fináléjába az argentin válogatott, amely a katari elődöntőben nagyon simán, 3-0-ra legyőzte a legutóbbi ezüstérmes Horvátországot. Julián Álvarez két góllal, Lionel Messi egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Messi kíméletlenül értékesítette tizenegyesét, Álvarez pedig szépen duplázott a 2022-es VB első elődöntőjében, míg a horvát válogatottnak a kapuralövés sem jött össze igazán. 

Ütemesen indult az első elődöntő a 2022-es katari világbajnokságon, Argentína Horvátországgal csap össze a fináléba kerülésért. Kövessék velünk a meccs legfontosabb eseményeit!

A mérkőzés legfontosabb mozzanatairól
Az elődöntő első félidejében a horvátok magabiztosan passzolgattak, de argentin mezőnyfölény dominálta a játékot. A mérkőzés első fontosabb mozzanatára a 15. percig kellett várnunk, amikor a hétszeres aranylabdás Lionel Messi kérdőn nézett az olasz bíróra, miután a 16-os vonala előtt esett el közvetlenül egy szerelést követően, Daniele Orsato azonban nagyvonalúan továbbengedte a játékot.

1. GÓL: Messi kíméletlenül bombáz a hálóba: Argentina-Horvátország 1:0
A mérkőzés 34. percben Álvarez remek labdát kapott, de a kilépő Livakovic buktatta, büntetőhöz jutott az argentin válogatott!

Messi kíméletlenül profin értékesítette a 11-est,

Livakovic jó irányba ugrott, de esélye sem volt a hárításra.

 

2. GÓL: Álvarez megállíthatatlanul pöcköli a labdát a hálóba: Argentina-Horvátország 2:0


A horvátok szinte fel sem ocsúdhattak a 11-es után, ugyanis egy horvát (!) szögletet követően Argentina remek kontrát vezetett, amelynek végén

kétszer is remekül pattant vissza a labda Julián Álvarez elé, aki sikeresen megduplázta az argentin előnyt!

Brozovic ugyan még felrúgta Messit a hosszabbításban, de a szabadrúgásra már nem volt idő, az első játékrész végén, két góllal vezetnek az argentinok.

Argentína kezdte a mérkőzés második félidejét, amelyet a horvátok leginkább cserékkel indítanak. Az első igazán látványos megmozdulásra az 57. percig kellett várnunk. Ekkor Messi került ziccerhelyzetbe, ám a 16-os bal oldaláról leadott 6 méterest lövést nem engedte be a hálóba a horvát kapus.

A mérkőzés 60. perce után 6:0 a kaput eltaláló lövések aránya, ebben is az argentínok vezetnek.


3. GÓL: Messi lekészíti, Álvarez bevágja a harmadik gólt is: Argentina-Horvátország 3:0


A mérkőzés 69. percében a hétszeres aranylabdás remekül tartotta meg a labdát a horvát kapu előtti 16-os jobb oldalán,

Messi laposan passzolt, amire Álvarez menetrendszerűen érkezett, hogy közelről a horvát kapuba szúrjon! Három góllal vezet Argentína!

Izgalmasan alakult a hajrá
A mérkőzés első horvát kapuralövésére a 72. percig kellett várnunk. Perisic próbálkozott 18 méterről, de Emiliano Martínez látszólag könnyedén hárított.

Modric számára a 81. percben ért véget az elődöntő, helyére Lovro Majer érkezett.

A 83. percben aztán majdnem beesett egy negyedik találat is az argentinoknak. Mac Allister lőhetett tisztán egy szerencsétlen szabadrúgást követően, de a kísérlet a kapu mellé ment.

A 85. percben egy szépítés is benne volt a horvátok számára. Perisic megcsúsztatott szöglete után Lovren azonban nem tudott beleérni a labdába a hosszú oldalon.

A mérkőzés 91. percében kiderül:

5 perc lesz a hosszabbítás.

A játékidő végére megérdemelten, és magabiztosan győzte le Horvátországot Argentína. Lionel Messi vezetésével tehát immár hatodik alkalommal jut VB-döntőbe az argentin válogatott.

Remek játékkal, a vártnál könnyebben jutott a katari világbajnokság döntőjébe Argentína – Argentína-Horvátország: 3-0

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató