2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Csekk Katka: Aláírva - Orbán végül aprópénzért bedobta a vétókártyáit

A mi munkánknak köszönhetően Orbánék kisebb eséllyel tudják majd ellopni az országba érkező pénzeket - picsogta Csekk Katka a közösségi oldalán.

„Magyarországnak az utolsó utáni pillanatban, utolsóként sikerült elfogadtatnia a Helyreállítási Tervét - más tagállamokban már másfél éve költik ezt a pénzt a gazdaság helyreállítására. Kizárólag Orbán Viktor hibája, hogy ebből mi még semmit nem kaptunk, és ezért tart ott a magyar gazdaság, ahol.

A másfél éves, eredménytelen zsarolgatás következtében súlyosbodott Magyarországon a megélhetési válság: novemberben 22,5 százalékos lett az infláció, az élelmiszerek ára 43,8 százalékkal emelkedett. A forint árfolyama egymás után döntötte a történelmi mélypontokat, októberben 1 euró több mint 430 forintba került.

A bizalom az Európai Unió részéről nem állt helyre. Egyelőre ott tartunk, hogy Orbán miatt 2600 milliárd forinttól eshet el az ország.

Cserébe Magyarország nem gátolja, hogy az Európai Unió közös hitelfelvétellel anyagilag támogassa a már lassan egy éve háborúzni kényszerült Ukrajnát, és nem blokkolja a globális minimumadóról szóló megállapodást sem. Bebizonyosodott, hogy Orbán részéről elvekről szó sem volt, mindkét ügyet csak a pénzért akadályozta.

Továbbra is azon kell, és azon is fogok dolgozni, hogy ezeket a pénzeket garantáltan azok kapják, akiknek szánják. A mi munkánknak köszönhetően Orbánék kisebb eséllyel tudják majd ellopni az országba érkező pénzeket, több az ellenőrzés és így nagyobb az esély, hogy oda jut a pénz, ahová kell: fideszes zsebek helyett a magyar állampolgárokhoz.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató