2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Fico: Európa öngyilkosságot követ el

Robert Fico szerint az újabb brüsszeli szankciós csomagról kopmromisszum nélkül, azonnal figyelmeztetni kell a lakosságot és elmagyarázni, hogy ez a következő rossz döntés milyen hatással lesz a lakosságra.

Kiemelte, egyedül Magyarországnak jár a köszönet, mivel Orbán Viktornak köszönhetően Szlovákia is mentességet kapott a Baratság kőolaj vezetéken érkező olajra.

Az Európai Unió az öngyilkosság útjára lépett, mivel a december 5-én elfogadott következő szankciós csomag alapján a szlovák Slovfnaft kőolajfinomítócég nem szállíthat külföldre kőolajat. Szlovákiában a jövő évben a gázolaj ára elérheti a 3 eurót is literenként ennek köszöhetően.

Ha Fico pártja, a Smer kormányon lesz, akkor meg fog vétózni minden Oroszország elleni szankciót. Europában minden 10. liter gázolaj Oroszországból származik. Az eddigi " hülye" szankciók 1 mm-rel sem változtattak Oroszország Ukrajnához való hozzáállásán. A videó végén azt mondta, hogy a mostani szlovák kormánytagok USA- és EU-seggnyalók.

Díjakat kaptak mint pl. Jaroslav Nad miniszter vagy Caputova köztársasági elnök... Fico szerint ezeket a díjakat a hazaárulásért kapták.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató