2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gyurcsány: Orbán lemondott az elveiről, hogy kapjon egy kis pénzt

Megébredt a szemkilövető.

„Kofa lett a kormányfőből. Árus. Az állítólagos magyar nemzeti érdek és saját, illiberálisnak hívott rendszerének szatócsa.

Pénz kellene. Nagyon gyorsan. A megtámadott Brüsszeltől. Hónapok óta folyik a vita arról, hogy milyen feltételekkel kaphatunk végre valamennyit.

Kellene gyors és szabad pénz. Amit bármire költhetünk. Ez az úgynevezett Helyreállítási Alap pénze. Meg jöjjenek a kohéziós pénzek, azok, amelyre pályázni szoktak cégek, önkormányzatok, civilek. A két csomag együtt nagyjából 7.400 milliárd forint.

Ezek a pénzek nem jönnek. Mert az EU szerint Orbánék ellopják.

Közben zajlott két, az előzőektől független vita is: az EU közös, Ukrajna támogatását biztosító hitelfelvételéről, valamint a nagyvállatok globális minimumadójáról. A kormányfő hetek óta komoly ábrázattal szajkózta, hogy Magyarország nemzeti érdeke, hogy nemet mondjon ezekre, mert ezek a javaslatok elvileg is  elfogadhatatlanok, mivel sértik a nemzeti szuverenitást.

Nem, nem soha – harsogta.

Aztán tegnap éjjel mégis. Nincs orbáni ellenkezés, nincs vétó, bólogatás van, egyetértés. Lesz közös hitelfelvétel és lesz globális minimumadó. Miért? Mert Orbán megalkudott. Lemondott nemzeti érdeknek mondott meggyőződéséről, elvekről, hogy kapjon egy kis pénzt.

Ráadásul nagyon kis pénzt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató