2024. június 13. - Anett, Antal
EUR : 394.89
USD : 367.51
Időjárás ikon20°14°

Herczeg Zoltán rács mögött tölti az ünnepeket, alaptalannak találták fellebbezését

Hiába fellebbezett védőjével a szabadlábra helyezéséért, illetve az enyhébb kényszerintézkedésért, mostanra eldőlt, hogy biztosan rács mögött tölti az ünnepeket Herczeg Zoltán, akit október 21-én fogtak el egy másik férfival együtt a rendőrök drogkereskedelem gyanúja miatt.

A Fővárosi Törvényszék szóvivője, Szabó József az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy a bíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság végzését, és szökés, elrejtőzés, valamint bizonyítékok megsemmisítésének a veszélye miatt február 23-ig meghosszabbította az október 23-án letartóztatott férfi letartóztatását.

Előzmények: a BRFK nyomozói két férfit fogtak el a IV. és a XIII. kerületben október 21-én, egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másik férfinál körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, az elsődleges adatok szerint kokaint találtak.

A divattervező korábban a drogfogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta a kihallgatásán, később pedig nem tett vallomást. A kábítószer-kereskedelem büntetési tétele ennél a mennyiségnél kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató