2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Megbüntette Kövér László az LMP-t a tanárok parlamenti akciója miatt

A frakció tagjai fél évig nem vihetnek be vendéget az épületbe.

Büntetést szabott ki Kövér László az LMP-frakció tagjaira amiatt, hogy beengedték az ülésterembe a Tanítanék Mozgalom aktivistáit, akik a pólójuk hátára írt betűkből a „tanítanék” szót rakták ki. A párt közleménye szerint a házelnök fél évre megvonta a frakció tagjainak minden beléptetési jogát.

„Ha valaminek van helye a magyar parlament falai között, az az, hogy minden eszközzel felhívjuk a figyelmet és mindenkinek lehetővé tegyük, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon ma a pedagógusok súlyos jogfosztottságban, kivéreztetett egzisztenciális helyzetben kénytelenek tanítani egy korszerűtlen alaptanterv alapján” – írta az LMP. A párt úgy látja, a Fidesz megoldások helyett elrejteni akarja az ország problémáit, erre bizonyíték a Kövér által kiszabott büntetés is.

 A büntetést már a múlt heti ülést vezető Latorcai János is belengette, ő azokat az ellenzéki képviselőket vezettette volna ki a teremből, akik a pedagógusokat videózták, mert szerinte senkit se lehet fotózni az engedélye nélkül a Házban, de nem derült ki, végül kitiltott-e bárkit.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató