2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Meloni: a szankciók fájdalmasak nekünk, de hatással vannak Oroszországra

Az Európai Uniónak határozottabb szerepet kell játszania az ukrajnai háború megoldása érdekében Giorgia Meloni olasz miniszterelnök szerint, aki a kijevi kormány támogatását hangsúlyozta a római képviselőházban az Európai Unió csúcstalálkozóját megelőző felszólalásában kedden.

Meloni úgy vélte, jelenleg nagyon korlátozott a lehetősége a tűzszünetnek, ennek ellenére Olaszország minden erőfeszítést megtesz a béke érdekében.

“Az ukrajnai konfliktus mindannyiunkat érint (..) Az Európai Uniónak ebben is meghatározóbb szerepet kell betöltenie az egész kontinens javára” – hangoztatta a miniszterelnök.

Kifejtette, az uniónak egységesen kell támogatnia Ukrajnát az orosz agresszióval szemben, és segítenie kell Ukrajna európai csatlakozási folyamatát is.

Giorgia Meloni szerint a “felületes békepropagandán túl” a tűzszünethez két feltétel szükséges, vagy az egyik fél megadja magát, vagy patthelyzet alakul ki a konfliktusban.

MELONI KORMÁNYA TELJES TÁMOGATÁSÁRÓl BIZTOSÍTOTTA KIJEVET, HANGSÚLYOZVA, HOGY AZ ÁLTALA VEZETETT OLASZ TESTVÉREK (FDI) JOBBOLDALI PÁRT EZZEL KAPCSOLATOS ÁLLÁSFOGLALÁSA ELLENZÉKBEN ÉS MOST KORMÁNYERŐKÉNT IS UGYANAZ.

A szankciók fájdalmasak a gazdaságunknak, de eredményesek: hatással vannak Oroszországra.

Moszkva nagyobb árat kell, hogy fizessen, mint amekkorát Európa visel. Ezért kell figyelnünk az intézkedések hatását, főleg azokét, melyek az energiára vonatkoznak – hangoztatta Meloni.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató