2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Szijjártó Péter: Nincs végleges megállapodás a gázársapka részleteiről

„A legjobb forgatókönyvnek az tűnik, hogy hétfőn az energiaminiszterek soron követkető ülésén tud döntés születni” – véli a külügyminiszter.

                         

Kedden a kora esti órákban Brüsszelben tartott sajtótjékoztatót Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter. A tárcavezető arról számolt be, hogy délelőtt 10 órakor kezdődött az energiaminiszterek tanácsának ülése, amelyen egyetlen napirendi pont, a gázársapka szerepelt.

Szijjártó hozzátette, hogy a terv az volt, hogy az ülést 13 órára befejezik, ehhez képest este hat órakor is ugyanott tartanak, mint mikor leültek tárgyalni. A miniszter hangsúlyozta, hogy mindenkinek világos az álláspontja, „Magyarországon kívül szinte mindenki el tudja fogadni a gázársapka bevezetését, de

a gázársapka részleteiről egyelőre nincs végleges megállapodás”

 – mutatott rá a miniszter.

Hétfőn születhet döntés

Majd azzal folytatta, hogy „gyakorlatilag a frontvonalak megmerevedtek, és jelenleg a legjobb forgatókönyvnek az tűnik, hogy hétfőn az energiaminiszterek soron követkető ülésén tud döntés születni” – hangzott el.

Szijjártó ezután leszögzte, hogy „mi azt gondoljuk, hogy a gázársapka az egy rossz, felesleges és veszélyes ötlet az energiaválság kezelésére. Az energiaválságot szerintünk egyszerűen a közgazdaságtan alapelvei alapján kellene kezelni, amely úgy szól,

hogyha több gáz van a piacon, akkor annak az ára alacsonyabb lesz”

 – jelentette ki a külügyminiszter Brüsszelben.

A sajtótájékoztatót teljes egészében alább tekinthetik meg:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató