2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Willi Orbán: Soha nem bántam meg a döntésem Magyarország mellett

A Bildnek nyilatkozott a magyar válogatott futballista.

Az RB Leipzig és a magyar válogatott középhátvédje a Sport Bildnek elmondta, hogy a munka megszállottja, a sérülése után új edzéseket alkalmazott és boldog amiért a nemzeti csapatot választotta.

Az RB Leipzig egy gyenge szezonkezdet után már Marco Roséval a kispadon egy 15 meccsen át tartó veretlenségi sorozatban van jelenleg, a fantasztikus eredmények a harmadik helyig repítették a lipcsei együttest, amiben nagy szerepe volt a – Gulácsi sérülése miatt – csapat kapitányának, Orbán Willinek, aki a bajnokság mind a 15 mérkőzését végigjátszotta.

A 2019/2020 szezon telén Orbán hosszú ideig sérült volt, ami miatt változtatnia kellett a felkészülésén: “A sérülés kizökkentett. Elgondolkodtam, mit tudnék jobban csinálni, és arra jutottam, túl sokat edzettem, ezután egy új edzővel kidolgoztunk egy másik edzésprogramot”.

A sérülésből visszatérve a magyar válogatott védője jobb, mint valaha, a lipcsei védelem egyik legfontosabb tagja, akit minden edző előszeretettel használ. A kiváló teljesítményhez Orbán egy portugál klasszis játékát szokta figyelni: “Lenyűgözött Pepe, példaként tekintek rá. Ő 39 évesen és kilenc hónaposan még mindig a világbajnokságon játszik. Hozzá képest én még 33 évesen is fiatal lennék a 2026-os világbajnokságon” – mondta Orbán enyhén utalva jövőbeli terveire.

A lap foglalkozik a magyar válogatott védő étrendjével is, aki elárulta, reggelire sosem eszik müzlit, helyette fehérjére van szüksége, és elmondása szerint néha steaket is reggelizik.

Profizmusa a Bundesliga egyik legjobb középső védőjévé tette, és Németországban egyre többen hangoztatják, hogy szükség lenne egy olyan játékosra, mint Orbán a védelemben, de a 30 éves hátvéd nem bánta meg évekkel ezelőtti választását:

“Soha nem bántam meg a döntésem Magyarország mellett, még akkor sem, ha egyre többen mondják, hogy Németországnak szüksége lenne rám. A válogatott segített azzá a játékossá válnom, aki most vagyok. Jót tett nekem a nemzetközi tapasztalat, és bizalom, amit ott kaptam. Szeretek Magyarországért és a szurkolókért játszani”

– mondta végezetül Orbán.

(M4sport)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató