2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást indíthat Varju László ellen

A Központi Nyomozó Főügyészségnek küldi meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt a feljelentést, amit Varju László múlt heti sajtótájékoztatója után tett a Fidesz–KDNP – értesült a Magyar Nemzet. A kormánypártok azért fordultak a hatósághoz, mert szerintük a DK politikusa átlépett egy vörös vonalat azzal, hogy kijelentéseivel megerősítette azokat a bankpánikot keltő álhíreket, amik Magyarország pénzügyi helyzetét is veszélyeztethették volna.

Mivel Varju László országgyűlési képviselő, ezért az ő esetleges felelősségét a bankpánikot erősíthető sajtótájékoztatója miatt csak a mentelmi joggal rendelkező személyek ügyében eljáró Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálhatja – lényegében ez derül ki a rendőrség Magyar Nemzetnek megküldött válaszából.

A Fidesz-KDNP közlése szerint a múlt hét pénteken ez eddig példátlan támadás indult Magyarország pénzügyi rendszere ellen. SMS-ben és a közösségi médiában terjedtek pánikkeltő üzenetek, amelyek arról szóltak, hogy veszély fenyegeti a lakossági megtakarításokat.

Gyurcsány-párti politikus csak olajat öntött a tűzre

- jelentette ki a héten Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője.

Varju László nem mondott igazat ráadásul szavaival súlyosan sértette az ország és a magyar emberek érdekeit (...) Arra kérjük a nyomozóhatóságot, hogy az ügyben közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást

- tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató