2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Felrobbant egy 16 méter magas akvárium Berlinben, 1500 hal pusztult el

Péntek hajnalban egyelőre ismeretlen okok miatt felrobbant a német főváros egyik fő turisztikai látványossága, az AquaDom nevű egymillió literes akvárium – írja az MTI.



A világ legnagyobb szabadon álló, henger alakú akváriumaként számon tartott tartály egyelőre ismeretlen okból felhasadt és összetört, így másodperecek alatt az összes víz kiömlött mind az 1500 tengeri hallal együtt.

Az akvárium a DomAquarée nevű épület fedett belső udvarán állt. Az udvar egyben az épületben működő szálloda előcsarnoka is. Az eset kora reggel történt, a csarnok így szinte néptelen volt, a tűzoltóság első adatai szerint csupán ketten sérültek meg, ők is csak könnyebben.

A német főváros keleti részének központjában, az egykori Kelet-Berlin centrumában fekvő Alexanderplatz mellett álló épület földszintjén súlyos károk keletkeztek. A víz a környező utcákra is kihömpölygött. A környéket lezárták, a szállodát kiürítették. A mentésben száz tűzoltó vesz részt.

 A német nyelvű MorgenPost beszámolója szerint a víz a szálloda felső emeleteit is elárasztotta, az akvárium és az épület homlokzatának egyes darabjai is az utcára repültek.

A hotel vezetősége közleményében azt írta: „Eddigi ismereteink szerint egyetlen vendég sem sérült meg, a hatóságokkal közösen vizsgáljuk az eset okát. További értesítésig azonnali hatállyal bezártuk a szállodát, a vendégeket áthelyezzük”. A tűzoltóság szóvivője szerint az akvárium felrobbanásának idején mintegy 350 ember tartózkodott a szállodában, a szálloda vendégei buszokban melegedhettek fel, mielőtt átmeneti szállásra szállították őket.

A vendégek a Twitteren több videót is megosztottak a felrobbant akváriumról:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató