2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gyurcsány felzabálja az ellenzéket: Újabb momentumos csatlakozott a DK-hoz

Juhász Béla, Sződliget momentumos polgármestere is csatlakozott a Demokratikus Koalícióhoz. 



Mint ismert, Buzinkay György távozott a Momentumból, és a DK-nál folytatja tovább a munkát. A politikus a Facebook-oldalán azt írta, azért váltott, mert úgy látja, hogy csak Dobrev Klárával lehet legyőzni Orbán Viktort. 

Most újabb politikus jelentette be, hogy otthagyja a Momentumot. Juhász Béla sződligeti polgármester a jövőben a DK támogatásával folytatja a munkát. A párt közleményében azt írta, a polgármester döntése bizonyítja, hogy egyre több településen ismerik fel: a Demokratikus Koalíció és az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy az Orbán Viktor által magára hagyott, rezsiemeléssel küzdő kistelepülések újra a biztonság és a jólét szigetei legyenek az ott élők számára.

Juhász Béla a Facebook-oldalán közölte: "Komoly döntésre jutottam. A DK.-ban folytatom." A bejegyzésében hosszasan meg is indokolta, hogy miért hozta meg ezt a döntést.

"A Demokratikus Koalíció ma a legerősebb és „legeurópaibb” ellenzéki párt Magyarországon. Az a politikai erő, amely alkalmas és képes a Fidesz-KDNP korrupt és Magyarországot szociálisan, gazdaságilag és politikailag katasztrófába sodró, hazug rendszerének leváltására. Az a politikai erő, amely alternatívát kínál a vidéki magyar társadalomnak is, a jobb életre. Arra, hogy hazánkat visszavezeti Európába és egy fejlődő, demokratikus és szabad országgá teszi. Ezek a célok pedig az én politikai értékrendemmel teljes egészében összhangban vannak" - írta a polgármester. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató