2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Kommunista tanárok várják Pintér Sándort a közoktatási koncultáción

Elkezdődött a köznevelési konzultáció a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Az oktatásügyért is felelős Belügyminisztérium által december 16-ra meghirdetett eseményen a minisztérium szerint négyszáz iskolaigazgató és tanár lesz majd jelen, és több tucat pedagógus fel is szólalhat majd – függetlenül attól, hogy aktívan részt vesznek-e a hónapok óta tartó tiltakozásokban, vagy sem.



A Belügyminisztérium csütörtökön cáfolta a Civil Közoktatási Platform értesülését, miszerint a fórumon csak Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár fog részt venni, és közölték, hogy Pintér Sándor belügyminiszter is ott lesz.

A DK-s Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) élő bejelentkezésén látszott, ahogy a tanárok érkeznek az eseményre, az egyetem épülete előtt pedig kisebb sorfalat alkottak a tiltakozó pedagógusok és szülők.

Az esemény hivatalosan tíz órakor kezdődik és délután kettőig tart, a részt vevő tanároknak viszont a „védett személyek” érkezése előtt, negyed tízig be kellett menniük az épületbe.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a helyszínen újságíróknak arról beszélt, korábban is meg lehetett volna tenni, hogy meghallgatják a pedagógusokat, de egy értelmes párbeszéd kezdetének tekinti a mai rendezvényt, ami persze önmagában biztosan nem oldja meg a közoktatás problémáit. Kérdésre azt mondta, nemcsak hogy lehet, hanem kell is, hogy legyen folytatása a mai konzultációnak

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató