2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Montpellier: Cigánytelepen razziáztak a marokkóiak, egy férfinak elvágták a torkát (Videók)

Az elmúlt éjszaka folyamán 200-300 marokkói támadta meg Montpellier több cigánynegyedét. Néhányan AK-47-esekkel voltak felfegyverkezve, egy embernek elvágták a torkát, de még életben van, miután kórházba került. Egy másik embert elraboltak, róla még nem érkezett hír. Az információk szerint a vétkes sofőr még szökésben van.

Mint ismert, a Marokkó - Franciaország világbajnoki elődöntő után elszabadult a pokol Montpellierben és több francia városban. Az utcán randalírozó marokkóiak megtámadtak egy autót, le akarták tépni a járművön található francia zászlót, mire a sofőr gázt adott és elmenekült a helyszínről. Az autós azonban több marokkóit elgázolt, köztük egy 14 éves gyereket, aki nem sokkal az incidens után életét vesztette.

A marokkói közösség bosszút forralt

A maghrebi közösség nem várt sokáig a bosszúval, a 14 éves Aymen-t elgázoló sofőr után brutális hajsza indult. Az arabok kiderítették, hogy a Mosson kerületben lévő cigánytelepen kell keresniük a halálos balesetben érintett jármű utasának lakását. 

300 fős csoport el is indult a felkutatására, azaz büntető expedícióba kezdtek több cigánytelepen.

A támadók közben ordibáltak is: 

"Allah Akbar! Mi megbasszuk a cigány anyáitokat”.

A telepen feldúlták a lakásokat és valakit elkaptak.

Egy helyinek konkrétan felnyitották a torkát.

A férfit, akit az eset után megkínoztak, azóta kórházba szállították. A közösségi oldalakon december 15-én megjelent egy videó is a "razziáról":

A 300 fegyveres által üldözött cigány család, akiknek felgyújtották a két házát és járműveiket menekülnek Montpellier-ből - közölte Yaka Maraval, a cigány közösség szóvivője.

A Mosson-la Paillade-i cigány családok tulajdonát célzó büntetőexpedíciókról beszélt a szóvívő. Elmondása szerint 24 órával az incidens után a cigányokat elkezdték terrorizálni, különösen a gyerekeket.

"Egy videón láttuk, ahogy a vandálok elrabolják és erőszakkal egy autó csomagtartójába tettek egy embert. Hol van? A szülei azt hitték, hogy a szobájában van." Bejelentette, hogy a közösség más tagjaival együtt a Hérault prefektúrára mennek,

"mert félünk a következő éjszakától"

- mondta...

Yaka Maraval elmondta, hogy "egy Kalasnyikovokkal felfegyverzett fiatalokból álló horda hatolt be a Jupiter rezidenciára, hogy betörje az egyik lakás ajtaját, kifossza a bútorokat és felgyújtsa azokat. Felgyújtottak egy autót, majd elmenekültek. A Figuerolles-i cigányok, különösen a Gély lakótelepen, értesültek az esestről. A cigányok is felfegyverkezve összeálltak, hogy megvédjék a családokat.

Készen álltak a harcra. Végül, amikor a támadók rájöttek erre, visszafordultak. A helyzet tarthatatlan. Nem akarunk háborút - mondta Maraval, hozzátette: 

A fiatalember szörnyű tette nem vezethet az egész cigány közösségen való bosszúhoz. Együtt érzünk a tinédzser családjának fájdalmával".

Damien Rieu, francia blogger tökéletesen összefoglalta a helyzetet.

Ahhoz, hogy teljes mértékben felismerjük a példátlan szintű omertát, ami Montpellierben történik, képzeljük csak el, ha a francia milíciák terrorizálnának és üldöztek volna egy X vagy Y közösséget egy francia városból... A városba már a terrorelhárítók és a NATO is bevonulna.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató