2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Visít a kommunista PDSZ, mert Pintérék nélkülük tartanak konzultációt

Ez a konzultáció nem nevezhető szakmai egyeztetésnek, nem érdemi párbeszéd látszik, hanem egy panasznap, ahol olyan felszólalók is voltak, akik a mostani rendszer jogos voltát igyekeztek alátámasztani – picsogta Nagy Erzsébet, a DK-s Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagja.

Az a bajuk a felforgatóknak, hogy a Belügyminisztérium össze hívott egy konzultációt oktatásügyben, és rajtuk kívül mintegy 400 iskolaigazgató és tanár vesz részt. Nagy Erzsébet a PDSZ Facebook-oldalán jelentkezett be az esemény szünetében, ahol azt mondta: "a konzultáción először az Oktatási Hivatal képviselője szólalt fel, aki a digitális fejlesztésekről beszélt, majd Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára ismertette a magyar oktatás nemzetközi eredményeit."

Ezután 3-3 percig a meghívott intézményvezetők vagy tanárok kaptak szót.

Nagy Erzsébet szerint sok volt a pró és kontra érv is. Például volt, aki arról beszélt, hogy a tanárok a diákokat tolják maguk elé a tiltakozásokban.

Azt is mondta, hogy "figyelte Pintér Sándor arcát, akin bizonyos konkrét számok hallatán a megdöbbenést látta, szerinte több új információt is megtudott".

A folytatásban Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár és Pintér Sándor belügyminiszter fog beszélni.

Nagy Erzsébet elmesélte, hogy az esemény előtt a diákok át akartak adni egy levelet Pintér Sándor belügyminiszternek, aki azt nem vette át tőlük. Ezért Nagy személyesen vitte oda neki az asztalhoz, miközben mentek a hozzászólások. Ahogyan arról a beszámoltunk, reggel az egyetem épülete előtt Nagyék lerohanták Pintért.


 
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató