2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Lothar Matthäus: Magyarországnak Orbán a legjobb döntés, remek munkát végez

A német klasszis szerint a magyar válogatottak is lett volna keresnivalója a katari vb-n.

Exkluzív interjút adott katari foci vb-n a Nemzeti Sportnak a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus. A beszélgetésben szó esett szervezésről, Orbán Viktorról és a németek szerepléséről is. Utóbbiról a volt labdarúgó azt mondta, hiba volt a színes karszalaggal meg hasonlókkal foglalkozni a játék helyett.

Szivárványozás
 Matthäus szerint is hiba volt a németek részéről, hogy a foci helyett a politikai üzenetekre figyeltek inkább. „Ezek a felhangok elvitték a fókuszt a lényegről, a futballról, megosztották a játékosok figyelmét és ebben sajnos a sajtónak, az ön kollégáinak is van felelősségük„ – szúrt oda a német újságíróknak Matthäus,

aki elégedett a foci vb szervezésével

„Óriási előny a korábbi tornákkal szemben, nem is beszélve a következőről, hogy itt nem kell repülőre ülni, ha egyik meccshelyszínről a másikra akar menni az ember, nem kell időt és pénzt áldozni az utazásra, folyton ki- és becsekkolni a szállodákban. Itt kell lenni és látni a boldog szurkolókat, az új futballistageneráció nagyszerű produkcióját, a remek hangulatot az új stadionokban” – mondta.

Matthäus kérdésre válaszolva azt is kijelentette, hogy Marco Rossi csapatának is lett volna keresnivalója a 32-es mezőnyben.
„Lehettek volna a magyarok a marokkóiak. Azok után, hogy a Nemzetek Ligájában hat pontot szereztek az angolok, négyet a németek ellen, miért ne szerepelhettek volna olyan sikeresen, mint a marokkóiak, vagy mondjuk a negyeddöntőben simán el tudtam volna képzelni a magyar csapatot. Más kisebb országoknak is sikerül, mint Portugáliának vagy Horvátországnak. A németek elleni budapesti meccsüket a helyszínen láttam, telt ház volt, hetvenezer ember, ilyen fantasztikus szurkolást még sohasem tapasztaltam Magyarországon. Nagyot fordult a világ azóta, amikor én voltam a szövetségi kapitány. Akkoriban többen jártak vízilabdameccsre, mint futballmérkőzésre” – mondta az exkapitány, aki Orbán Viktort is méltatta.

Mint mondta, a miniszterelnök és kormánya gyönyörű, új stadionokat épített és rengeteget áldoz a magyar sportra, különösen a labdarúgásra. Matthäus és Orbán Katarban is összefutottak.

Szeretjük a futballt, a tiszta, egyenes beszédet, a jó döntéseket. És Magyarországnak ő a legjobb döntés, remek munkát végez,
ahogy kívülről látom, meg a külügyminiszter, Szijjártó Péter is, itt járt ő is Katarban, de ő csak egy napra, a munka miatt”

– fejtegette az egykori német klasszis.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató