2024. május 23. - Dezső
EUR : 386.15
USD : 355.93
Időjárás ikon24°15°

Elképesztő népünnepély vette kezdetét Argentínában Lionel Messiék győzelme után

Az argentinok 36 évet vártak az ország harmadik labdarúgó-világbajnoki győzelmére. A fővárosban, Buenos Airesben gyakorlatilag mindenki utcára ment a katari torna fináléját követően, a szurkolókat teljesen magával ragadta a pillanatok alatt kialakuló fesztiválhangulat.



Teresa Bo, az al-Dzsazíra munkatársa egy Buenos Aires-i parkban nézte végig a döntőt, ahol az emberek hatalmas képernyőkön láthatták hazájuk győzelmét.

„Az emberek nevettek és sírtak, ünnepeltek, és megölelték egymást. Nagyon intenzív nap volt ez az argentinok számára” – jelentette az újságíró. Hozzátette: a tizenegyespárbaj után ezrek gyűltek össze a város központjában. Az interneten terjedő videók szerint a munka is másodlagos volt most Argentínában, mindenkit a vb tartott lázban.

Itt pedig azt láthatjuk, hogy reagált a tömeg, amikor eldőlt, hogy Argentína térhet haza a legfontosabb futballtrófeával Katarból.

A Buenos Aires-i obeliszknél hihetetlenül sok ember gyűlt össze ünnepelni, ami nem véletlen, hiszen ez tekinthető az argentin főváros legfontosabb jelképének, amit 1936-ban, a város alapításának 400. évfordulója alkalmából állítottak.

Buenos Aires gyakorlatilag minden argentin gólnál felrobbant, a győzelem pillanatában pedig olyan hangorkán söpört végig a városon, amire nagyon ritkán van példa.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató