2023. május 28. - Csanád, Emil
EUR : 372
USD : 346.63
Időjárás ikon24°14°

Ursula, fogd be! – kiabálták a NATO ellenes tüntetésen Párizsban

A francia “Les Patriotes” (A hazafiak) politikai párt által szervezett hatalmas tüntetés volt szombaton Párizsban, ahol egyebek mellett a NATO-val és Oroszországgal kapcsolatos politika felülvizsgálatát követelték.A felvételeken látható, amint a tüntetők a Place des Victoires térről a Place Vauban felé vonulnak. A tüntetők plakátokat tartottak a kezükben, amelyeken ez állt: “Franciaországnak ki kell lépnie a NATO-ból”, “Macront felelősségre vonni”, “Ellenállás” és

“Ursula, fogd be!”

skandálással vonultak.

A “Les Patriotes” párt elnöke, Florian Philippot vérengzésnek nevezte az országban jelenleg uralkodó helyzetet, amikor a kisvállalkozások bezárnak a magas energiaárak miatt.

“Le kell állítani az oroszellenes szankciókat, mert az nem a békét szolgálja ott, hanem nyomort hoz ide. Az EDF-et (Electricité de France, állami vállalat) egyenesbe kell hozni, azonnal ki kell szállnunk az európai villamosenergia-piacról. Mindezek már régóta elhangzottak. Ami most történik, az szabotázs, és egyben bűncselekmény is, mert térdre kényszeríti Franciaországot” – hangsúlyozta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató