2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A Capitolium ostroma miatt vádemelést javasolnak Trump ellen

Négy pontban is vádemelést javasol a volt elnök ellen a vizsgálóbizottság.

A BBC arról számolt be, hogy Donald Trump „legbuzgóbb támogatói” közül néhányan már bíróság előtt állnak – vagy már el is ítélték őket – a Capitoliumban történt zavargásokkal összefüggésben.

Hozzátették, az esküdtek kiválasztása hétfőn kezdődött a szélsőjobboldali Proud Boys öt tagja, köztük a csoport vezetője, Enrique Tarrio ellen indított perben. A férfiakat lázadás keltéssel és az Egyesült Államok ellen irányuló összeesküvéssel vádolják, ami a hazaáruláshoz hasonló bűncselekmény, és akár 20 év börtönbüntetéssel is sújtható.

Jelenleg az Oath Keepers milícia négy tagja áll bíróság előtt, akiket ugyanezzel a bűncselekménnyel vádolnak. Az Oath Keepers vezetőjét, Stewart Rhodes-t és a csoport floridai vezetőjét, Kelly Meggs-t a múlt hónapban ítélték el összeesküvésért – idézte fel a hírportál.

Ezek a legsúlyosabb vádak a január 6-i zavargók ellen, de több száz embert vádoltak meg kevésbé súlyos bűncselekményekkel.

Az amerikai igazságügyi minisztérium legutóbbi frissítése szerint több mint 900 embert tartóztattak le, és közülük 470-en vallották magukat bűnösnek különböző bűncselekményekben.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató