2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

DK: Orbán Viktor elvesztette az irányítást a magyar gazdaság felett

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint is az Orbán Viktor vezette kormány felelős a rekordmagas inflációért - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, országgyűlési képviselője hétfőn.

Varju László a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, a jegybank egy friss elemzésében azt állítja, hogy nem a háború, nem a szankciók, hanem Orbán Viktor miniszterelnök felelős az inflációért.

Úgy értékelt, már Matolcsy György, az MNB elnöke sem tagadja, hogy a megélhetési válságot Orbán Viktor okozta, aki mára semmit sem tud tenni ellene, elvesztette az irányítást a magyar gazdaság felett.

Közölte, megint kiderült, hogy végig a DK mondott igazat a magyaroknak; a megélhetési válság oka az "orbáni infláció", ezért amíg Orbán Viktor marad, addig marad a válság is.

Az ellenzéki politikus szerint ha lenne még esély arra, hogy ez a kormány oldja meg a válságot, akkor biztosan nem azt lehetne látni, hogy jegybank és a kormány egymással veszekszik. Matolcsy és a Fidesz veszekedése a kormányválság biztos jele - fogalmazott.

Varju László azt mondta, a Fideszben nem arról szólnak a mindennapok, hogyan hagyja az ország maga mögött a válságot, hanem hogy ki fogja elvinni a balhét. Ettől nem lesz olcsóbb sem az élelmiszer, sem a benzin, sem a rezsi, majd az árnyékkormánynak, az egyetlen kormányzóképes alternatívának kell kiutat találnia a megélhetési válságból - tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató