2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kövér László a brüsszeli magyar ellenzékről: nettó hazaárulók

“Sok beszélnivaló nincs róluk” - jelentette ki Kövér László a magyar ellenzéki EP-képviselőkről a Hír Tv Bayer show című műsorában.

A házelnök az Európai Unióról azt mondta: morálisan halott és nagyon közel van a politikai halálhoz. “Úgy, ahogy most van, ez az út teljesen nyilvánvalóan a semmibe visz” - fogalmazott az Unióról. 

“Manfred Weber egy címeres ökör, akinek a gonoszság ráment az agyára”

 - mondta a műsor elején a házelnök.

Amikor pedig Bayer Zsolt a magyar ellenzék parlamenti viselkedésére kérdezett rá, “hogy lehet ott a pulpituson ép ésszel kibírni”, Kövér azzal válaszolt, hogy ezt a műsort kínpadnak hívják-e. Aztán kijelentette, hogy próbálja ezt úgy felfogni, mint “ifjúkori vétkei isteni büntetését”, önvizsgálatot végez, mit tud tenni azzal a világgal, ami “idáig süllyedt”. És teszi, amit tud - mondta, de a fórumokon azt mondják neki, hogy “még szigorúbban, még keményebben” tegye a dolgát az ellenzéki képviselőkkel szemben - Bayer Szabó Tímeát és Hadházy Ákos nevezte meg - és “egyáltalán hogy tűrhető, hogy ezek az emberek ott legyenek” a parlamentben. 

Sajnos, az a végső válasz ezekre, hogy miután a magyar emberek választották oda őket, mondhatjuk azt is, hogy az ellenzék mai állapota a társadalmi közállapotnak egyfajta gyökere is - mondta Kövér.

“Nehogy valaki abba a tévedésbe essen, hogy azt gondolja, hogy a parlament falain kívül jobb a helyzet” - jegyezte meg, hozzátéve: például Hadházy Ákost a zuglóiak megválasztották. “Bizonyára boldogok is vele, szerintem ha még egyszer elindulna, még egyszer megválasztanák”. De mint mondta, próbáljunk meg arra törekedni, hogy a többség mégiscsak azokból álljon össze,  “akiknek a szíve is meg az esze is a helyén van”. 

“Bennünket még nem nyelt el a mocsokáradat…”  

Amikor Bayer kitágítva a kört a nyugati világra, és hogy ebben Magyarország a normalitás szigete és azt vetette fel, hogy ez a nyugati világ hogy jutott el idáig, a házelnök azzal reagált: ha emelkedik az ár, a tengerszint, az mondható el, hogy “bennünket még nem nyelt el az a mocsokáradat meg hülyeségáradat, ami a Nyugatot már szemlátomást elnyelte. De ne legyünk azért biztosak abban, hogy ez holnap, holnapután is így marad. A pozícióink jók, mert még van időnk védekezni, meg nagyjából látjuk is a folyamatokat, tehát, látjuk más országoknak a negatív tragikus példáján, hogy hova juthat egy nemzet, hova juthat egy ország. Ezeknek a tényeknek a tanulságait levonva próbálhatunk védekezni” - fogalmazott. A védekezés szempontjából mi egyfajta külön erőd vagyunk az Európai kontinensen - fogalmazott, de Lengyelországot is ide sorolta még. 

A Nyugatot sem írja le “egy az egyben” 

Azt is hozzátette, hogy a Nyugatot sem írná le teljesen, mert az uniós szankciókat ha nézzük - amik szerinte ártanak Európának -, vagy a közvéleménykutatásokat például a család, nemzet fontosságáról, vagy az “LMBTQ-őrületről”, ezek azt mutatják, hogy a többség ott is ugyanazokat az értékeket tartja fontosnak, “mint mi itthon magyarok” vagy a lengyelek, vagy itt a közép-európai nemzetek. De a nemzetállami elitek egy jelentős része is elárulta a saját nemzetét, saját fajtáját, a saját választóit - jelentette ki. 

Soros György is … 

Az európai parlamenti korrupciós üggyel kapcsolatban Bayer kérdésére, hogy már nemcsak szocialisták, hanem néppártiak is vannak a gyanúsítottak között, mi a különbség, ha katariak adnak pénzt, vagy Soros György, hogy képviseljék az érdekeit, Kövér László azzal reagált: “aki téged megveszteget, az gazember, aki engem megveszteget, az filantróp”. Tulajdonképpen nem is várja a vizsgálat végét, mert pontosan tudja, mi lesz az eredmény - mondta. A házelnök meggyőződése szerint “a szerencsétlen feketelábú katariak ellen ez egy bosszúhadjárat, mert nem feküdtek le az LMBTQ-lobbinak” a labdarúgó világbajnokságon. De mint mondta, ezen logikusan továbbmenve, azt is fel kell tárni, hogyan lehetséges, hogy az előző Európai Parlament egyharmada “Soros György zsoldjában állt”. És világos összeférhetetlenségi szabályok kellenek az EP-ben, “kivel puszilkodhat a parlament folyosóján” - jegyezte meg. 

Az Európai Unióról 

“A mostani történések furcsa fénytörésében, úgy tűnik, hogy az Európai Unió intézményrendszere az maga a rendszerbe szervezett korrupció, Soros Györggyel egyébként alapvetően a háttérben” - jelentette ki. 

“Sajnos az Európai Unió morálisan halott és nagyon közel van a politikai halálhoz, most pedig éppen gazdaságilag próbálja kivégezni” - erre még a mostani korrupciós botrány előtt jutott. Lehet, hogy az intézményrendszer még sokáig húzza, de hogy nincs jövője, azt ebben a pillanatban bátran lehet állítani

- mondta az Európai Unióról. 

Azt azért hozzátette: hacsak nem történik valami drasztikus alapvető változás, hacsak a normalitás erői nem kerekednek felül az európai tagállamokban és azon keresztül az európai intézményekben is. 

“Úgy, ahogy most van, ez az út teljesen nyilvánvalóan a semmibe visz” - jelentette ki Kövér László.

Arra, hogy legyünk-e optimisták, megkapjuk-e az uniós pénzeket, vagy ugyanazt játsszák velünk, mint a lengyelek, akik nem kapják meg az EU-s forrásokat, “egy büdös vasat sem”, azt mondta: amikor előfelvételisként katona volt, és készült a szabadságra, akkor egy idősebb katona azt mondta neki, “kopasz, akkor voltál szabadságon, ha már visszajöttél”. Ezzel a hasonlattal írta le, hogy “ha már elköltöttük ezeket a pénzeket” akkor lehetünk biztosak benne, hogy megkapjuk, “addig ezekben nem szabad megbízni”. Egy 90-es kampánygyűlésen egy idős parasztember azt mondta neki:

“Fiam jegyezd meg, hogy kecskének és kommunistának soha nem fordíts hátat. Ez a brüsszeli bürokráciára is teljes mértékben igaz”. 



“Nettó hazaárulók” 

Arra a kérdésre, hogyan ítéli meg sz EP-ben a magyar ellenzéki képviselők tevékenységét, azt mondta: a baloldali magyar képviselők mondják azt, hogy az Európai Parlamentnek át kellene vennie a magyar Országgyűlés vagyonbevallási rendszerét, amit az Európai Bizottsággal közreműködve finomítottak, “bütyköltek” rajta. 

„Most a tisztelt baloldali európai parlamenti képviselők ezt vigyék szépen vissza Brüsszelbe és mondják, ha a magyar parlamentben jó, akkor jó lesz Brüsszelben is” - fogalmazott. 

“Egyébként pedig annyit csak, hogy nettó hazaárulók, tehát sok beszélnivaló nincs róluk”

- jelentette ki a magyar ellenzéki EP-képviselőkről. 

A háborúról: perifériára kerülünk

Az orosz-ukrán háborúról, hogy mikor lehet vége, van-e optimista forgatókönyv Kövér László azt mondta: semmiképp nincs, “még akkor sem, ha a Jóisten valamilyen csodát tenne” és holnap végre befejeződne, a következmények súlyosak, és “itt maradnak”. 

“Ha ez így marad, Európa az euro-atlanti birodalom perifériája lesz” - mondta a házelnök, hozzátéve: annak a perifériája meg mi leszünk itt Közép-Európában. Végül, úgy fogalmazott, “adja Isten, hogy tévedjünk” ebben. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató