2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Messiék „b.zi” újságírókról énekeltek, az AIPS bocsánatkérést vár

A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) elnöke, Gianni Merlo a szervezet hivatalos honlapján megjelent írásában kijelentette, hogy bocsánatkérést vár, amiért a katari labdarúgó-világbajnokságot megnyerő argentin válogatott tagjai az interjúfolyosón a média képviselői előtt egy dalban „b.zi újságírókról” énekeltek.

 

„Szurkolj a csapatnak, szurkolj a halálig, szeretem Argentínát, ezt az érzést hordom a szívemben. És nem érdekelnek, hogy mit mondanak azok a b.zi újságírók”

 – ez a rész is szerepel abban a dalban, ami jól hallható az Independent videójában.

Erre reagálván Gianni Merlo, a Nemzetköz Sportújságíró-szövetség (AIPS) elnöke az alábbi közleményt jelentetett meg a szervezet honlapján.

„Lionel Messi kétségkívül a futball első számú sztárja, kapitánya a világbajnoki címet megnyerő argentin nemzeti csapatnak, de elnézést kell kérnie az együttes részéről azért a dalért, amivel ő és a csapattársai inzultáltak minket, újságírókat.

TISZTELET

Lehet, hogy ő (Messi – a szerk.) nagyra tartott milliárdos, de tisztelnie kell azokat, akik lelkesedésből, és nem önérdekből hozzájárultak a mítosza létrejöttéhez. Nekik kiemelkedő játékosokként példaképként kellene szolgálniuk az életben, mert az embereknek köszönhetően váltak gazdaggá.

AZ INZULTUS

Szép volt látni őt a családjával együtt a pályán, mindenki vele örvendezett. De most mit gondoljanak az emberek és a családtagjai azoknak az újságíróknak, akiket „b.zik”-nak neveztek olyanok, akiknek viselkedése néha a jog határait súrolják?

BOCSÁNATKÉRÉS

Még súlyosabbá teszi a történteket, hogy a játékosok között ott énekeltek az argentin szövetség képviselői is. Reméljük, néhányan rájönnek, hogy sértően viselkedtek, és bocsánatot kérnek”.

(NSO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató