2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Olasz Testvérek: csőd az Európai Unió bevándorlási politikája

Nem érdeklik az olaszokat a közvélemény-kutatások. Sokkal inkább azt figyelik, mennyivel nő a gazdaság, mennyivel csökken a munkanélküliség és hány gyermek születik Olaszországban. Erről beszélt Georgia Meloni az Olasz Testvérek kormánypárt 10. születésnapján. Nikolá Procaccini , a párt európai parlamenti képviselője pedig már arról beszélt a rendezvényen, hogy

az uniós intézmények bevándorláspolitikája csődöt mondott

- írja a HírTV.

Az olasz miniszterelnök pártja szombat esti születésnapi rendezvényén értékelte fennállásuk 10 éves munkáját. Szót ejtett többek között a nemzeti érdekek képviseletéről és az illegális bevándorlás európai kezeléséről is. Szerinte a dublini egyezmény nem működőképes modell, hiszen az csak a valódi menekültekre vonatkozik, akik háborúból jönnek. Olaszországba azonban jórészt gazdasági bevándorlók érkeznek, akiket nem lehet tovább küldeni más országokba.

Georgia Meloni kiemelte, hogy Európát továbbra sem elit klubnak tartja, hanem egy olyan közösségnek, ahol mindenki egyenrangú kell legyen.

Nicola Procaccini, az Olasz Testvérek Európa parlamenti képviselője Híradónknak azt nyilatkozta, hogy minden, amit az Európai Unió eddig bevándorlás témában tett az kudarcot vallott. Mint fogalmazott: számtalan ember életébe került, csökkent a városok biztonsága, vastagodott viszont az embercsempészek pénztárcája. Az európai jobboldal, köztük Magyarország közreműködésével most ezen szeretnének változtatni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató