2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Összeütközött két villamos a Petőfi hídon

Összeütközött két villamos a Budapesten a Boráros tér közelében. A baleset következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről.

Frissítés – kedd, 5:17: A BKK Facebook-oldalán közölte, hogy újra teljes útvonalon közlekedik a 4-es és a 6-os villamos.

Súlyosan megsérült a balesetező villamosok egyik sofőrje. A hátulról érkező villamos vezetőjénél koponyasérülést állapítottak meg.

Ráfutásos balesetet szenvedett két villamos Budapest IX. kerületében, a Petőfi hídon, a Boráros tér közelében, a pesti hídfő lejárójánál. Az ütközés következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről.

A balesethez riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket is. Az elhúzódó műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. 

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a 4-es villamos a Corvin-negyed M és Újbuda-központ M között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. A 6-os villamos a Corvin-negyed M és a Móricz Zsigmond körtér M között nem közlekedik.

A balesettel kapcsolatban megszólalt Karácsony Gergely főpolgármester is, illetve a BKK-val és rendőrséggel vizsgálják, mi okozhatta a balesetet:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató