2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zelenszkij elindult a gazdájához, Bidenhez: egy ukrán zászlót visz ajándékba

Az ukrán bohóc elindult Amerikába.

Nemrég derült ki, hogy az ukrán elnök szerdán Washingtonba utazott, ahol Joe Bidennel találkozik és a kongresszus előtt is beszédet mond. Nem sokkal korábban még a háború keleti frontjának egyik legveszélyesebb pontján, Bahmutban tett látogatást. 



Zelenszkij egy ajándékot is kapott Bahmut védőitől, amelyet most magával visz Washingtonba. Az ukrán védők a város egyik zászlaját adták át neki, és Zelenszkij megígérte, hogy a lobogót eljuttatja az amerikai kongresszushoz.

A bahmuti katonák ezáltal szeretnék megköszönni az amerikaiaknak a háborúban nyújtott segítséget – közölte a minap Zelenszkij az Ukrinform szerint, miközben azt is hozzátette, hogy még az eddigieknél is több segítségre lesz szükségük.

Az ukrán elnök egy Twitter posztot tett közzé nemrég, amelyben megerősítette azt a nemrég megjelent sajtóhírt, miszerint Washingtonba utazott.

Az Egyesült Államokba utaztam, hogy megerősítsem Ukrajna stabilitását és védelmi képességeit. Joe Biden elnökkel elsősorban az Ukrajna és az Egyesült Államok együttműködéséről fogunk tárgyalni. Ezenkívül felszólalok a Kongresszusban, és több kétoldalú találkozóm is lesz

– foglalta össze Zelenszkij. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató