2023. február 02. - Aida, Karolina
EUR : 390.13
USD : 358.48
Időjárás ikon

"Ebbe a hálátlan szar emberbe annyi tisztesség sem szorult, hogy öltönyt viseljen a Fehér Házban"

Amerikai sztárműsorvezetők akadtak ki Zelenszkij megjelenésén.

A jobboldal felé húzódó véleményvezérek élesen kritizálták Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, amiért farmernadrágot és pulóvert viselt a Fehér Házban és az amerikai kongresszusban tett látogatásakor.

Tucker Carlson, a Fox News műsorvezetője azzal vádolta az ukrán elnököt, hogy úgy öltözködik, mint egy „sztriptízbár tulajdonosa, aki pénzt követel” az Egyesült Államok elnökétől. Donald Trump volt elnök fia is beleállt az ukrán elnökbe, akit nemes egyszerűséggel „jóléti királynőnek” nevezett.

Első külföldi látogatásán azóta, hogy Oroszország februárban megtámadta országát, Volodimir Zelenszkij alkalmi öltözékben – többek között terepszínű pulóverben, hasonló színű nadrágban és bakancsban – jelent meg a Fehér Házban, ellentétben Joe Biden amerikai elnökkel, aki öltönyt viselt.

Zelenszkij a Bidennel történő találkozót követően felszólalt az amerikai kongresszusban, egyúttal arra kérve a képviselőket, hogy továbbra is támogassák anyagilag országát, hogy fel tudják venni a harcot Moszkvával az Ukrajnában zajló fegyveres konfliktus során.

Wendell Husebo, a Breitbart konzervatív hírportál újságírója is kifejezte nemtetszését Zelenszkij öltözködése miatt.

„Zelenszkij a Fehér Házba érkezik, hogy még több anyagi támogatást kérjen. 45 milliárd dollárért cserébe igazán mutathatna némi tiszteletet, bérelhetett volna egy öltönyt” – írta Husebo.

Benny Johnson, a Newsmax nevű jobboldali hírcsatorna műsorvezetője még erősebb hangnemet ütött meg.

„Ebbe a hálátlan sz** emberbe annyi tisztesség sem szorult, hogy öltönyt viseljen a Fehér Házban. Nem tiszteli az országot, amely a túlélését finanszírozza”

– idézte őt a Daily Mail.

Voltak, akik nem örültek Zelenszkij látogatásának

Az amerikai törvényhozók többsége tapsviharral köszöntötte Volodimir Zelenszkijt, aki szerdán beszédet mondott a kongresszusban. Néhány republikánus politikus azonban úgy döntött, nem tiszteli meg az ukrán elnököt azzal, hogy meghallgatja, ők emiatt felálltak székükből.

A Sky News szerint a gesztus annak a jelképe lehet, hogy nem mindannyian elkötelezettek Ukrajna támogatása mellett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató