2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Soros által fizetett újságírók listáját közölte egy amerikai lap

Amerikai lapinformációk szerint Soros György több tízezer dollárt fizet azoknak, akik jókat írnak a milliárdos számára fontos igazságügyi reformcsomagról.

Soros György, a magyar származású amerikai milliárdos számára rendkívül fontos a progresszív büntetőjogi reform népszerűsítése, úgyhogy médiaösztöndíjat hirdetett 12 hónapos időszakra. A dollármilliárdos az egyik legnagyobb szervezetén, a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül hirdeti a pozíciókat, aminek 

Soros igazságügyi ösztöndíj 

a neve.

A Daily Wire azt írja, az ösztöndíj nyerteseinek olyan projektet kell csinálniuk, melyek összhangban vannak Soros György céljaival, azaz hogy csökkenjenek a bebörtönzések számai. Az ösztöndíj egyik legismertebb győztese Mark-Anthony Jackson, a Black Lives Matter társalapítója. .

A lap megjegyzi, a program nem újdonság, Soros György több mint negyed évszázada fizet így embereket, eddig csaknem ötszázan részesültek belőle. A Daily Wire közli a 469 ösztöndíjat elnyert újságíró egy részének listáját is, a 2022-ben abban részesülőkre koncentrálva.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató